Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Damir Karin, član Rotary kluba Karlovac – Dubovac posjetio je Rotary e-Club of Houston

Damir Karin, član Rotary kluba Karlovac – Dubovac posjetio je sa suprugom Natašom Rotary e-Club of Houston 26. travnja 2019. god.

Prilikom prigodnog druženja Damir je održao prezentaciju o Hrvatskoj, Karlovcu, o 90 godina Rotary u Hrvatskoj i 11 godina aktivnosti Rotary kluba Karlovac – Dubovac.

Sa strane Rotary e-Club of Houston Isis E. Mejias i Christal Montanez Baylor upoznale su Damira s radom njihova kluba i trenutnoj akciji za pomoć izbjeglicama iz Venezuele. Održana je i prezentacija akcije oko uzgoja bilja na putu migracije leptira iz Meksika u Kanadu. Koordinatorica svih akcija je predsjednica kluba Robin E. Charlesworth.

Jedan od glavnih problema s kojima se bave je pitka voda, a time se posebno bavi Isis E. Mejias, mlada i ambiciozna članica koja želi ostvariti suradnju na tom području, te ju je Damir upoznao s time da je naglasak District 1913 Croatia u ostvarivanju akcija vezanih za pitku vodu u ovoj godini.

Damir je bio izuzetno dobro prihvaćen na druženju te je uspostavljena suradnja između Rotary kluba Karlovac – Dubovac i Rotary e-Club of Houston, dobiven je poziv da Rotary klub Karlovac – Dubovac postane sestrinski klub Rotary e-Club of Houston na čemu smo iznimno zahvalni.

Dobiven je i poziv za sudjelovanje na Rotary svjetskoj konferenciji u Hamburgu na panelu koji organizira njihov klub, te na promicanju suradnje u svakom pogledu.

Damir i Robin su razmijenili zastavice klubova i prigodne darove pri čemu je Damir poklonio komplet poštanskih maraka koje su nedavno izdane povodom 90 godina Rotary u Hrvatskoj i sliku starog grada Dubovca kao simbola Rotary kluba Karlovac – Dubovac, a dobio značku njihovog District 5890..

 houston