Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Održano tradicionalno humanitarno predavanje „Mozak i pokret“ u sklopu obilježavanja „16. tjedna mozga u Hrvatskoj“

Rotary klub Karlovac-Dubovac u sklopu obilježavanja „16. tjedna mozga u Hrvatskoj“, je u petak, 17.ožujka 2017.g. u 19,00 sati, u HGK- Županijskoj komori Karlovac, održao tradicionalno predavanje na temu Mozak i pokret. Tjedan mozga se obilježavao ove godine od 13.-19.03. na svjetskoj razini ( Brain Awarness week ). Stručnjaci iz područja medicine, farmacije i prava počastili su Karlovčane predavanjima o utjecaju mozga na pokrete i osjećaje.

Što je to u ljudskom mozgu da čini zločin, kako njuh djeluje na mozak i emocije, u kakvoj su vezi afrodizijaci i mozak, ali i pokreti i mozak? Odgovore na ove te na još niz pitanja o mozgu dali su stručnjaci iz područja prava, farmacije i medicine: Ante Ujević, dr. Ervin Jančić, dr. Vladimir Bauer i dr. Stribor Marković.

Prisutne je pjesmom zabavio zbor Zorice, dok je Neven Cetinjanin crtao karikature posjetitelja, kojih se odazvalo u velikom broju.

Sva sredstva prikupljena organizacijom predavanja išla su za uređenje Terapijskog parka Nikole Šebetića Opće bolnice Karlovac, namijenjenog za rehabilitaciju pacijenata Odjela za psihijatriju. Realizacija će uključiti uređenje šetnice, kao i prostora ( klupe ) za sjedenje. Osim prostora za sjedenje, važan terapijski sadržaj bit će posađeno cvijeće i drveće koje će razgraničiti park od okolnih sadržaja.

Humanitarna akcija traje od 01.03. do 01.06.2017. godine, te se svi zainteresirani mogu priključiti donacijom na broj računa HR3324020061500047980.

 

Obilježavanje 16. tjedna mozga u HrvatskojObilježavanje 16. tjedna mozga u Hrvatskoj Obilježavanje 16. tjedna mozga u HrvatskojObilježavanje 16. tjedna mozga u Hrvatskoj Obilježavanje 16. tjedna mozga u HrvatskojObilježavanje 16. tjedna mozga u Hrvatskoj