Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Uspješno završena humanitarna akcija „Rotary moto rally plus“

Zahvaljujući dobrim ljudima, velikog srca, od Varaždina do Splita, od 01. do 04.lipnja uspješno je završena humanitarna akcija „Rotary moto rally plus“ za socijalne samoposluge diljem Hrvatske. Motoristi i rotarijanci iz Varaždina, Zagreba, Karlovca, Zadra, Šibenika, Kaštela, Splita, odlučili su činiti dobro prikupljanjem donacija – novca, hrane i higijenskih potrepština za potrebite po svim postajama Rotary Moto Rally Plusa. Program je započeo poslijepodne 1. lipnja u Varaždinu i završio u jutarnjim satima 4. lipnja u Splitu, a u Karlovac su navratili 2. lipnja od 15:00 do 17:00 h.

U sudjelovanje u akciji na karlovačkom području uključio se velik broj motorista iz raznih klubova. Cijeli događaj ne bi bio moguć bez potpore Grada Karlovca, Turističke zajednice Grada Karlovca i Gradskog kazališta Zorin dom. Posjetiteljima je na raspolaganju bio štand s grahom i pićem za okrjepu, volonteri Crvenog križa mjerili su tlak, mladi iz Rotaract cluba Carlstadt dijelili su prigodne majice. Članovi RC Karlovac Dubovac bili su izuzetno zadovoljni tijekom akcije, odazivom građana i prikupljenim donacijama.

Artikli su se prikupljali ukupno u osam hrvatskih gradova, pri čemu je skupljeno ukupno 120 tisuća kuna, od čega 5 tisuća kuna u Karlovcu. Novcem od donacija kupljene su najpotrebnije namirnice za Socijalnu samoposlugu. Donacija u namirnicama je isporučena 05.07.2017. ravnateljici gradskog društva Crvenog križa Karlovac, Branki Hastor, koja zajedno s brojnim volonterima vodi Socijalnu samoposlugu. Izuzetno su zahvalni na prijeko potrebnim namirnicama, te ovim putem pozivaju građane da doniraju namirnice ukoliko su u mogućnosti i tijekom cijele godine.