Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

HGK Predstavljanje učila

rotary-zbirka-ucilaRotary klub Karlovac – Dubovac predstavio je u dvorani Županijske gospodarske komore Karlovac svoju akciju obnove zbirke učila iz kabineta za fiziku karlovačke Gimnazije.

O obnovi učila predavanje je održala povjesničarka umjetsnosti Tatjana Horvatić iz Konzervatorskog odjela, koja je predstavila kompletan tijek akcije obnove starih učila. Ona je istaknula da su neka učila starija od sto godina i da zbirka ima svojstva kulturnog dobra kao tehničko dobro.

Prije godinu i pol ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić održao nam je prezentaciju projekta gradnje "Teslinog centra izvrsnosti", a mi smo se htjeli uključiti u taj projekt. No, to sve je još uvijek u fazi projekta, a mi smo tada prepoznali da možemo sudjelovati u obnovi starih učila kabineta za fiziku karlovačke Gimnazije. Imali smo svesrdnu pomoć Konzervatorskog odjela i Tatjane Horvatić. Ukupno je 36 učila, a mi smo ih obnovili 23. To smo platili trideset tisuća kuna. Još je ostalo trinaest učila za obnovu, to ćemo riješiti ove godine, a to će nas stajati deset tisuća kuna, istaknuo je predsjednik Rotary kluba Karlovac – Dubovac Srećko Curman.

Nakon prezentacije akcije obnove starih učila, Dinko Neskusil predstavio je svoj projekt "KAfotka". Neskusil je prikazao nazočnima dvjestotinjak fotografija iz svoje zbirke, a koje govore o povijesti grada Karlovca.