Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Akcija: Božićna košarica

Rotary klub Karlovac-Dubovac uključio se u Humanitarnu akciju Hrvatskog Rotary saveza (Rotary Distrikt 1913) pod nazivom „Božićna košarica“

Humanitarna akcija„Božićna košarica u Kauflandu“ organizirana je na način da je u nekoliko trgovačkih centara Kauflanda, među njima i karlovačkom, organizirano prikupljanje humanitarne pomoći građana za potrebite obitelji u predblagdansko vrijeme, od 04. do 13. prosinca 2015.

Zahvaljujući volonterima i članovima Rotary kluba Karlovac-Dubovac na čelu s predsjednicom Blankom Žajom i tajnikom Damirom Furdekom, organizirano je prikupljanje donacija građana u trgovačkom centru Kaufland. Volonteri Mario i Ana i njihovi prijatelji dijelili su letke kojima se pozivaju kupci da se svojim prilogom uključe u ovu humanitarnu akciju.

Zahvaljujemo svim građanima koji su nesebično darovali potrebite kao i krasnim mladim ljudima- volonterima koji su strpljivo dijelili letke i sakupljali darove te rukovodstvu poznate tvrtke PPK-karlovačka mesna industrija koji su nam ustupili metalnu košaricu bez koje prikupljanje ne bi bilo moguće.

Paketi donirane hrane i kućanskih potrepštinai uručeni su Caritasu Župe sveta Tri kralja – Karlovac te peteročlanoj obitelji Magdić u Siči u kojoj, nažalost, igrom sudbine nitko nije zaposlen ali čiji je najmlađi član Stjepan pravi virtuoz na harmonici i jedinstveni talent.

Evo što nam je nakon darivanja župnom Caritasu, Župe sv. Tri kralja – Karlovac, izrazila gospođa Mirjana Kresojević, župna medijska suradnica Tiskovnog ureda:

Iako nam se ponekad čini da ovaj svijet ide skroz u krivom smjeru i da svi samo trče za novcem i da nema više brižnih ljudi, u silnom mnoštvu takvih, uvijek se pronađu one osobe koje nas iznova podsjete da postoje dobri ljudi.

Oni ljudi koji nesebično troše svoje vrijeme i materijalna sredstva kako bi pomogli onim najpotrebnijima, možda od društva i zaboravljenima te im pružili ruku, osmijeh, malo svog vremena, ljubavi, ulili im nadu u bolje sutra, a ujedno im donirali hranu, materijalne i sve druge potrebite stvari.

Jedni od njih su i članovi udruga Rotary klub i Rotaract klub iz Karlovca. U ovo predbožićno vrijeme odlučili su se za jednu humanitarnu akciju „Božićna košarica“. Akciju koju provode u suradnji s Kauflandom i Caritasom grada Karlovca.

Drago nam je što su isti odabrali upravo naš župni Caritas, Župe sv. Tri kralja – Karlovac, Banija za suradnju i dana 8. prosinca donirali pakete pune prehrambenih proizvoda, slatkiše za najmlađe i pakete s higijenskim potrepštinama, a sve to kako bi se darovale obitelji slabijeg imovinskog statusa.

U ime svih naših korisnika župnog Caritasa najiskrenije se zahvaljujemo Rotary klubu i Rotaract klubu i njihovim predstavnicima gđi Blanki Žaja i gdin.Damiru Furdeku na donaciji i što su nam na taj način pomogli da u ovom blagdanskom ozračju možemo darovati naše najpotrebitije župljane.

Mirjana Kresojević
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Karlovac, 10.02.2015.

Damir Furdek
Tajnik Rotary kluba Karlovac-Dubovac

O svemu i putem poveznice: http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/bozicna-kosarica-u-zupi-sv-tri-kralja-karlovac

thumb kosarica zupathumb kosarica1thumb kosarica2thumb kosarica3thumb kosarica4