Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Završetak akcije “Zasadi drvo, ne budi panj”

Dana 26. listopada 2019. Rotary klub Karlovac – Dubovac pridružio se Danima kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj. Akcija “Zasadi drvo, ne budi panj” završila je sadnjom stabala i ukrasnog grmlja u terapijskom parku "Nikola Šebetić" Opće bolnice Karlovac. Provedena je zajednička akcija Rotary kluba Karlovac – Dubovac i OB Karlovac u svrhu oplemenjivanja prostora bolnice zelenilom.

Naime, uvjetima doniranja sadnica Hrvatskih šuma d.o.o. bilo je propisano da po jednoj pravnoj osobi može biti donirano najviše 20 sadnica. Sukladno tome, Rotary klub Karlovac – Dubovac i Opća bolnica Karlovac dobila je ukupno 40 sadnica za terapijski park bolnice. Uz to, bilo je i pojedinačnih donacija sadnica.

Rotary klub Karlovac – Dubovac nedavno je organizirao humanitarnu akciju s nizom predavanja na temu šumarstva s ciljem da se prikupljenim sredstvima kupe veće sadnice za terapijski park. Skupljena su sredstva za kupnju desetak stabala koja će se u narednih desetak dana kupiti i posaditi u krugu bolnice.

Članovi Rotary kluba Karlovac – Dubovac, članice Inner Wheel Karlovac, djelatnici OB Karlovac, PU Karlovac, Udruga veterana satnije "Rebels", Velimir Zajec Zeko i drugi uvaženi gosti i prijatelji zasadili su preko 50 komada stabala i ukrasnog bilja, i ovim putem im zahvaljujemo.

Ravnatelj OB Karlovac doc. prim. dr. sc. Ervin Jančić, ujedno i član Rotary kluba Karlovac – Dubovac sve prisutne pozdravio je uvodnim govorom, a sudionicima se obratila i predsjednica Rotary kluba Karlovac – Dubovac Zdenka Bukovčan, koordinatorica akcije za Karlovačku županiju Livia Hrastovčak te predstavnica Hrvatskih šuma d.o.o. mr.sc. Lucija Vargović, koje su izrazile zadovoljstvo odazivom i realiziranim terapijskim parkom. Nakon sadnje za sve učesnike bolnica je osigurala tople napitke.

 zavrsetak zasadi drvo