Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Završetak akcije „ Za Stjepana“ - svečana primopredaja harmonike

Kao uvod u sastanak Rotary kluba Karlovac-Dubovac, 23. svibnja 2016., održana je prigodna svečanost primopredaje harmonike za koju je novac sakupljen u humanitarnoj akciji „Za Stjepana“. Uz prijateljice i prijatelje iz našeg Kluba tu su bili i novinari TV 4 rijeke kako bi javnosti prenijeli uspješan završetak ove dobrotvorne akcije.

Velika radost pojavila se na licu Stjepana, njegovih roditelja i profesora, kada su ugledali novu harmoniku Bugari, onako elegantnu, sjajno-crnu s bijelim i crnim gumbima. Naš ju je Stjepan odmah prigrlio i počeo prebirati po tipkama… Profesor Prpić je upozorio da za navikavanje treba određeno vrijeme, možda i godina, ali Stjepan ga vjerojatno nije čuo dok je onako predano istraživao novi instrument, da bi se nakon malo uštimavanja odjednom počeli probijati melodični zvuci. Stjepan je u nastavku s lakoćom odsvirao nekoliko krasnih kompozicija od kojih je posebno zazvučao Montijev čardaš. Pozvani neodoljivim zvucima harmonike priključili su nam se i članovi kumskog kluba Karlovac, pa smo se svi zajedno mogli prepustiti užitku iznimnog trenutka.

Predsjednica Blanka podsjetila je na tijek humanitarne akcije Rotary kluba Karlovac-Dubovac te se prigodnim riječima zahvalila svima na nesebičnom darivanju, posebno istaknuvši donacije tvrtke Infinum i Općine Barilović, kao i doprinos prijatelja Darka Capana, dok je Stjepanu zaželjela puno uspjeha u savladavanju glazbenih vještina i budućim nastupima.

Tajnik RC Karlovac-Dubovac:
Damir Furdek

 

thumb stjepan 2 1thumb stjepan 2 2thumb stjepan 2 3thumb stjepan 2 4