Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Donacija STEM setova Zajednici tehničke kulture

Dana 21. veljače 2022. god. Rotary klub Karlovac-Dubovac darovao je Zajednici tehničke kulture Karlovačke županije (ZTK) STEM setove tvrtke CircuitMess. Darovano je 10 setova Wacky Robots, 2 seta Spencer i 2 seta Jay-D, ukupno 14 setova koji su za donaciju pribavljeni po povoljnijoj vrijednosti od tržišne. Tržišna vrijednost donacije je 7.196,00 kuna, a s povoljnijom cijenom za donaciju, CircuitMess dao je svoj udio u donaciji. Ovom donacijom Rotary klub Karlovac-Dubovac omogućio je učenicima iz Karlovca i okolice STEM setove za izvođenje radionica elektronike i programiranja, a na simboličan način podržan je i rad mladog, “start up” tima CircuitMess predvođenog karlovčaninom Albertom Gajšakom koji je i sam interes za STEM razvio u ZTK-u.

ZTK će u sklopu ove donacije napraviti radionice elektronike u Klubu mladih tehničara ZTK Karlovac i staviti na raspolaganje opremu i potrebne alate za uspješno provođenje radionice sastavljanja i programiranja STEM setova. U radionicama će sudjelovati polaznici Kluba, učenici 4., 6., 7. i 8. razreda osnovne škole, a održavati će se kroz 8 praktičnih vježbi.

ZTK je pozdravio ovu donaciju te se i sam uključio u nabavku još desetak setova kao i u planiranje posjete CircuitMess-u zajedno s budućim polaznicima radionica.